Arancello – pomerančový likér

Loading...

Arancello – pomerančový likér

Suroviny

Loading...
5 pomerančů chemicky neošetřených(nebo dobře omytých)
1 vanilkový lusk
2-3 kytičky badyánu
2 svitky skořice
1 l vodky
600 g krystalového cukru
1,5 l vody

Postup přípravy receptu

    1. Škrabkou na brambory tence oloupeme pomerančovou kůru, vložíme do velké láhve se širokým hrdlem, přidáme vanilku, skořici, badyán a zalijeme vodkou. Uzavřeme a necháme týden macerovat v temnu, občas promícháme.
    2. Po týdnu svaříme 1,5 l vody s 600 g krystalového cukru a promícháme s kořeněnou vodkovou směsí. Necháme trošku vychladnout, znovu uzavřeme a necháme další týden stát. Nezapomeneme občas protřepat. Neupíjíme!!!
    3. Po týdnu přecedíme přes plátýnko a slijeme do lahví. Ochutnáváme opatrně, abychom nešli do práce s opičkou :)) :))

Poznámka

Pekelně kořeněné, pekelně aromatické a pekelně dobré arancello můžete použít jako tekutý dárek, tak jako já !!

Do skleniček, pro efekt, dejte kousek kůry a koření.

Zdrojem je recept ze starého vydání Apetitu.