Loading...

Bazalkové pesto stálezelené
Suroviny
- 4 pořádné hrsti bazalky (listů)
- 80 g jemně nastrouhaného parmazánu
- 80 g piniových oříšků ( popř. mandlí, ořechů, dýňových semen …)
- 2-3 stroužky česneku
- 150 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky se studenou vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu.
-
Dobře je osušíme.
-
Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka.
-
Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme.
-
A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.
Poznámka
Tento postup jsem vyčetla na stránkách Kuchařky pro dceru.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea