Bazalkové pesto stálezelené

Loading...

Bazalkové pesto stálezelené



Ostatní



4 názory





Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Loading...

Suroviny

4 pořádné hrsti bazalky (listů)
80 g jemně nastrouhaného parmazánu
80 g piniových oříšků ( popř. mandlí, ořechů, dýňových semen …)
2-3 stroužky česneku
150 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky se studenou vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu.

  2. Dobře je osušíme.

  3. Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka.

  4. Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme.

  5. A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.

Poznámka

Tento postup jsem vyčetla na stránkách Kuchařky pro dceru.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/