Honzovy buchty v remosce

Loading...

Honzovy buchty v remosce10 kusů

Suroviny

Loading...
120 g (ml) vody
50 g měkkého sádla
40 g cukru
vanilkový cukr
špetka soli
300 g hladké mouky
15 g droždí
Náplň
tvaroh
1 vejce
2-4 lžíce cukru (podle chuti)
trocha pudinku Cremé Olé na zahuštění

Postup přípravy receptu

    1. V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout).
    2. Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.)
    3. Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme.
    4. Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme.
    5. Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

Poznámka

Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem si vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.

Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.

Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.