Hřiby na paprice

Loading...

Hřiby na paprice

Loading...

Suroviny

500 g pevných pravých hřibů
1 větší cibule
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička uzené papriky
250 ml smetany
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
drůbeží vývar
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

    1. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na větší kousky pokrájené houby, osolíme, přidáme obě papriky, zalijeme vývarem a dusíme cca 5 minut.
    2. V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k houbám a dusíme ještě cca 15-20 minut. Houby musí zůstat pevné, nerozvařené.
    3. Na závěr zjemníme smetanou a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s rýži, ale hodí se i těstoviny nebo knedlík.