Křehký rybízový koláč

Loading...

Křehký rybízový koláč

Suroviny

Loading...
Těsto:
20 dkg másla
35 dkg hladké mouky
15 dkg cukru
5 žloutků
Sněhová vrstva:
5 bílků
25 dkg moučkového cukru
rybíz

Postup přípravy receptu

    1. Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto.
    2. Vypracované těsto rozválíme, vložíme na pekáč vyložený pečícím papírem (uvedené množství těsta vystačí na pekáč o velikosti cca 40 x 30 cm) dáme upéct do trouby na 200°C.
    3. Mezitím rychle ušleháme 5 bílků a 25 dkg cukru moučky. Do sněhu vmícháme rybíz.
    4. Potřeme nedopečené těsto sněhem, ztlumíme troubu na 150°C a pečeme ještě 15-20 minut.

Poznámka

Dnes jsem ho pekla k odpolední kávičce a všem moc chutnal.Je křehoučký a výborný.