Kuřecí pomazánka/salát téměř z ničeho

Loading...

Kuřecí pomazánka/salát téměř z ničeho



Doba přípravy: velmi rychlé



Pomazánky



0 názorů




Žádná fotografie není k dispozici


Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Loading...

Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

150 až 200 g vařeného kuřecího masa (z polévky)
1 vařené vejce
1 středně velká kyselá okurka
1/2 bílého jogurtu Activia
1 polévková lžíce dobré majonézy
1 kávová lžička výraznější hořčice
1 kávová lžička dobrého kečupu
citronová šťáva, eventuálně pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vaříte někdy vývar třeba z kuřecích hřbetů a po oddělení kůže a kostí vám zbude malá hromádka kousíčků masa, které už nechcete dávat do polévky? Udělejte si z nich tuto pomazánku – pro 2 osoby budou stačit 3 kuřecí hřbety.

  2. Maso nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s jogurtem a majonézou. Ochuťte hořčicí, kečupem, citrónovou šťávou a případně čerstvě namletým pepřem. Nakonec zamíchejte drobné proužky kyselé okurky a nasekané vajíčko.

  3. Nechte chvíli v chladu proležet a pak namažte na kolečka rohlíku nebo plátky veky a ozdobte třeba kousky červené kapie. Případně snězte jen tak s pečivem.

Poznámka

Pokud vám tento výtvor typu z nouze ctnost zachutná, tak příště uvařte třeba kuřecí stehno, udělejte pomazánky o trochu více a nabídněte ji i hostům. Pokud ne, tak na recept zapomeňte!

Doufám, že tu podobný recept není, snažila jsem se hledat, jak to šlo. Pokud se duplikát najde, tak prosím tento recept smažte!