Opečené houby s česnekem a bazalkou

Loading...

Opečené houby s česnekem a bazalkou

Doba přípravy: 25 min + uležení

2 porce

Suroviny

Loading...
250 g hub (mohou být jakékoliv, já použila krémové žampiony)
3 stroužky česneku
1 lžička italské směsi bylinek (sušená bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn)
sladká paprika
2-3 lžíce olivového oleje
větší špetka mletého pepře
sůl
1 KL balsamika

Postup přípravy receptu

    1. Použijeme raději menší houby. Pokud je nemáme, ty větší překrájíme. Smícháme utřený česnek s olejem, basamikem a bylinkami.
    2. Do směsi vložíme očištěné houby a necháme minimálně 20 minut marinovat. Pokud nespěcháme, necháme je marinovat přes noc.
    3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Houby vložíme i marinádou do zapékací misky a pečeme 20-25 minut.
    4. Můžeme použít samostatně s chlebem nebo jako přílohu k masu. Je zcela na nás, jak nám budou nejlépe chutnat.