Pikantní salát Tbilisi

Loading...

Pikantní salát Tbilisi



Doba přípravy: 20 minut



3 porce



Saláty



0 názorů





Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Loading...

Suroviny

250 g předem vařeného hovězího masa
410 g konzerva červených fazolí
1 střední červená cibule (nepoužívat jinou)
1 kapie nebo červená paprika
1 chilli paprička
2-3 stroužky česneku
50 g jader vlašských ořechů
hrst čerstvého koriandru
2 lžíce octa (vinný, jablečný nebo rýžový)
půl lžičky koření chmeli-suneli
pepř černý čerstvě mletý
30 ml olivového oleje
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli překrojíme napůl, sloupneme slupku, nakrájíme půlkolečka a dáme do malé mističky. Smícháme 1 lžíci octa s 1 lžící vody, zalijeme cibuli a necháme stát.

  2. Maso a papriku nakrájíme na proužky do větší misky, přidáme scezené, propláchnuté a okapané fazole. Nasekáme (nelisujeme) jemně česnek, chilli, jádra ořechů a koriandr, vše přidáme k masu.

  3. Druhou lžíci octa, olej a koření metličkou promícháme a spolu s cibulí bez tekutiny (tu slijeme) vmícháme k ostatnímu v misce. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené samotné nebo s tmavým pečivem.

Poznámka

Chmeli-Suneli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně.

Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke grilování, do salátů, omáček apod.

V prodejnách s kořením se běžně prodává (20g/36 Kč) a lze zakoupit v ruských prodejnách podle množství za 8-15 Kč

EKO Kořeni Chmeli-Suneli 15g za 8 Kč.