Pikantní zvěřinový kotlík

Loading...

Pikantní zvěřinový kotlík



Doba přípravy: 80minut



4 porce



Jiné maso



13 názorů




Loading...


Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

400 g srnčího masa (jelení, dančí)
sůl
1 čajová lžička koření divočina
1 čajová lžička worcesterové omáčky
2 polévkové lžíce oleje
80 g slaniny
1 polévková lžíce másla
2 menší cibule
2 polévkové lžíce kečupu
100 g žampionů
1 pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky, osolíme, okořeníme, zakápneme worcesterskou omáčkou a lžící oleje, zamícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.

  2. Na zbylém oleji rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmahneme. Vložíme maso, zamícháme a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby mírně podléváme vývarem nebo vodou.

  3. Přidáme kečup, na plátky nakrájené žampiony, trochu nastrouhané pomerančové kůry a na kousky nakrájený pomeranč. Ještě krátce podusíme. Podáváme s chlebem.