Pizza bagetky bez lepku, mléka a vajec

Loading...

Pizza bagetky bez lepku, mléka a vajec

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (použila jsem 225 g Marks and Spencer a 225 g Procelia univerzální)
2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
1,5 kávové lžičky soli
1,5 kávové lžičky cukru
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
430 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa (nejlépe jablečného)
kečup bezlepkový
(bylinky na pizzu)
oregano
bazalka
sušený česnek případně směs „Pizza koření“

Postup přípravy receptu

Loading...
    1. Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme.
    2. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto.
    3. Těstem naplníme formu na muffiny nebo mini biskupské chlebíčky, plníme vždy jen do dvou třetin výšky formy. Na teplém místě necháme 45 minut kynout.
    4. Poté potřeme kečupem a posypeme směsí bylinek na pizzu.
    5. Pečeme při 160 °C asi 30 minut (zkoušíme špejlí).
    6. Hotové bagetky a houstičky vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut zchladnout na plechu a poté přendáme na mřížku nebo dřevěné prkénko, aby dovychladly a současně se nezapařily.

      Na část bagetek jsem před upečením přidala ještě kostičky bezlepkové šunky a tenké plátky ananasu.