Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči

Loading...

Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči



Doba přípravy: 1 1/2 hodiny + příprava



4+



Vepřové maso



0 názorů




Loading...


Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

1 vepřová panenka
1/2 pomeranče – nakrájený na čtvrtky k napichování
2 lžíce koření šalvěje, 2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky namletého koření pepře 5-ti barev
1 velká cibule – nakrájená na větší čtvrtky
1/2 oranžové papriky – nakrájené na čtvrtky
1/2 zelené papriky – nakrájené na čtvrtky
6 cherry rajčat – rozpůlená
1 balení anglické slaniny – nakrájíme každý plátek napůl
slunečnicový olej
1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme koření, citrónovou šťávu a olej. Nakrájíme panenku na tenčí plátky, které naložíme do marinády a necháme tak hodinu v chladu odležet.

  2. Pak maso s pomeranči, slaninou a zeleninou střídavě napichujeme na špízy a na oleji grilujeme ze všech stran, dokud maso není měkké.